logo
  • Bejelentkezés és információ:
    +36 30/408-1265
  • Vasas Pasaréti Sportcentrum,
    1026 Budapest, Pasaréti út 11-13.

Diagnosztika

Röntgen diagnosztika

Ortopédiai-Sportsebészeti magánrendelőnkben elsősorban mozgásszervi sérüléseket és degeneratív elváltozásokat kezelünk. A pontos diagnózis felállítását nagymértékben segíti modern, korszerű digitális röntgenkészülékünk. A röntgen vizsgálat kiválóan alkalmas a friss törések felismerésére, valamint a konzervatívan, vagy műtéttel kezelt törések gyógyulásának ellenőrzésére is. Képes nagy pontossággal megítélni az ízületi degenerációk, kopások mértékét.
Speciális terheléses felvételek a végtagok tengelyállásáról, ún. tartott felvételek, az ízületek stabilitásáról nyújtanak információt. Röntgenfelvételen legtöbbször jól látszódnak a csontok jó, ill. rosszindulatú elváltozásai is.

Betegink a felvételeket CD-n vagy Pendrive-on, igény szerint e-mailben is megkapják.

A rendelőnkben elvégzett röntgenfelvételek mozgásszervi szakorvosainkat segítik a diagnózis felállításában, vagyis maguk véleményezik. Abban az esetben, ha igény van radiológus által felállított bővebb véleményre és diagnózisra is, ezt a külön díjazás ellenében tudjuk biztosítani.

Röntgen vizsgálat elvégzése várandós állapotban, ill. szoptatás esetén káros lehet, kérjük kezelőorvosát minden esetben tájékoztassa állapotáról.

Rendelőnkben röntgenfelvételt kizárólag szakorvosi beutalás alapján van módunk készíteni. Amennyiben más rendelőben dolgozó kezelőorvosa nem rendelkezik saját röntgenkészülékkel, úgy kérheti a felvétel elkészítését tőlünk, ezt azonban minden esetben csak radiológus általi véleményezéssel tudjuk vállalni. A pontos radiológiai vizsgálati igényeket minden esetben írásban és lepecsételve kérjük a kezelőorvostól. A szükséges Beutaló-Beleegyező nyilatkozat PDF formátumban a honlapunkról letölthető.

Amennyiben röntgen vizsgálatra van szükség, ritkán 1, leggyakrabban 2, időnként 3 irányú felvételre van szükség. Amennyiben Ön a szakrendelésre máshol készült röntgennel érkezik, akkor is elképzelhető, hogy kezelőorvosa új felvételeket fog javasolni, amennyiben a korábbi felvételek már túlságosan régiek, állapotában jelentős változás állt be. Nem megfelelő minőségű, vagy nem ideális irány/okból készült felvételek esetén is szükség lehet ismételt radiológiai vizsgálatra.