logo
  • Bejelentkezés és információ:
    +36 30/408-1265
  • Vasas Pasaréti Sportcentrum,
    1026 Budapest, Pasaréti út 11-13.

Szakrendelés

Ortopédia

Az ortopédia a tartó- és mozgató szervrendszer veleszületett deformitásaival, szerzett sérüléseivel és degeneratív elváltozásaival foglalkozó orvosi tudományág. A végtagok csontjainak és ízületeinek betegségei, az izombetegségek egy része, valamint a gerinc csigolyáinak és a környező lágyrészek elváltozásai tartoznak e szakterülethez.

Ortopéd sportsebészet

Az eredménytelen konzervatív kezelés után műtéti helyreállítással segít, szükség esetén a sérült ízületeket külső rögzítőkkel támogatja. A sportsebészet határterületet képez az ortopédia és a baleseti sebészet között.

Ortopédia magánrendelés

Ortopédiai szakvizsgálat során első lépés a mozgásszervi kórtörténet felvétele, amely tartalmazza a páciens korábbi mozgásszervi betegségeit, műtétjeit, baleseteit (törés, rándulás, ficam) és életmódjával kapcsolatos információit (sport, munka).

A második lépés a fizikális vizsgálat, melynek során az ortopéd szakorvos a beteg járását, tartását, az ízületek mozgásterjedelmét, stabilitását vizsgálja, eszközök segítségével méréseket végez (szög- és hosszmérő, arthrometer).

Magánorvosi rendelőnkben egy első ambuláns vizsgálat idején egy testrész alapos vizsgálatára és terápiás javaslatára van lehetőség.

A következő lépés beutalás után a képalkotó diagnosztika, melynek során röntgen, ultrahang vagy MR/CT vizsgálatokra kerülhet sor.
Rendelőnkben ultrahang- és röntgenvizsgálatra van lehetőség.