logo
  • Bejelentkezés és információ:
    +36 30/408-1265
  • Vasas Pasaréti Sportcentrum,
    1026 Budapest, Pasaréti út 11-13.

Szakrendelés

Sportsebészet

A sportorvoslás olyan összetett gyógyító-megelőző tevékenység, amely a mozgás, az edzés, illetve a versenyzés kapcsán több mint fél évszázados orvosi megfigyeléseket és tapasztalatokat hasznosít a betegségek megelőzésében, sérülések gyógyításában és a rehabilitációban.

A sportorvos az orvostudomány számos szakterületének az eredményeit használja a sportolók felkészítéséhez, teljesítményük javításához, a sportoló egészségének megvédéséhez. Vizsgálja a mozgás, az edzés és a versenyzés, illetve ezek hiányának a hatását. Segítsége a szabadidő-sportolók és élsportolók számára egyaránt fontos.

Ha a sportoló megsérül, vagy megbetegszik, sokszor eltitkolja a panaszait, nem akar lemaradni az edzésekről, versenyekről. Helytelen döntése megterheli a szervezetét, ami legtöbbször teljesítményromlást, elhúzódó gyógyulást, esetenként további sérülést okoz. Ezért ezt mindenképpen el kell kerülni!

Sérülés, betegség esetén a sportoló egészségének mielőbbi helyreállítása az elsődleges cél és csak ez után, sportorvosi ellenőrzés mellett szabad a terhelést fokozatosan növelni, ezzel csökkentve az eredeti sérülés és kihagyás miatti ismételt sérülésveszélyt, az esetleges visszaesést.

A Pasamed sportorvosi rendelésén foglalkozunk a sérülések és betegségek kezelésével, a lábadozás után a sporttevékenység fokozatos visszaépítésével. Célunk, hogy a sportoló egészségével együtt teljesítménye is visszaálljon újabb hullámvölgyek és kihagyások elkerülése mellett! Ebből a szempontból sem teszünk különbséget verseny- és a szabadidő-sportolók között.

Sportorvosaink a biztonságos sportoláshoz szakvizsgálat alapján egyénre szabott tanácsot adnak, illetve ha ezt szükségesnek látják, további szakorvosi konzultációra tesznek javaslatot.

A sportorvosi engedély megadására rendelőnkben nincs lehetőség.